Paula Sackbrook, Jönköpings Kanotklubb, tog ett SM-silver i juniorklassen redan i fredags, när shorttrack avgjordes i Trollhättan. Tävlingen var en del av Alliansloppet och en landskamp mellan Sverige och Norge. I kanotgrenen blev det oavgjort mellan de båda nationerna. Paula följde upp silvret med ett brons på det 20 kilometer långa maratonloppet på Delsjön. Hon visade återigen att hon är bland de bästa i Sverige på de längre distanserna.

Hugo Johansson och Melker Franke, Huskvarna Kanotklubb, dominerade i sin klass, H14. De följdes åt hela loppet och inte förrän på spurtvarvet kunde Hugo, med knapp marginal, vinna precis före Melker. Killarna var även ohotade i K2, där de vann överlägset före Kungälv. JKK-duon Viktor Skagerö och Viktor Andersson kom i mål på en tredjeplats.

Ida Klahr, HKK, paddlade hem ett SM-brons i D14. Eftersom hon var snabbast av  flickor 05 gav loppet henne också ett guld i SUC.

Agnes Klahr, HKK, och Luise Sackbrook, JKK, fick med sig var sin bronspeng i sina respektive SUC-klasser.

I  D16 fick JKK dubbla pallplaceringar när K2-tävlingarna avgjordes under söndagen. Luise Sackbrook och Signe Carlsson tog SM-guld och Angelina Ghahremanzadeh och Nora Zbikowski kämpade till sig en bronspeng. Agnes och Ida Klahr hade ledningen i början av loppet men kunde inte slutföra det då deras roder blev förstört.

De yngsta kanotisterna tävlar inte i SM men deltar i SUC. Elton Backer och Alfons Gustavsson, HKK, paddlade framgångsrikt i både K1 och K2.

Nästa helg är det tävling på hemmaplan, då samlas alla Sveriges kanotister på Jönköping Energi Arena för årets sista regatta.