Nio golfklubbar i och runt Jönköping arrangerar gemensamt tävlingen Golfköpingsmästaren varje år. Men rekommendationer från Riksidrottsförbundet och Svenska golfförbundet har inneburit att tävlingsverksamheten stannat upp under våren och med den bakgrunden har arrangörsklubbarna för Golfköpingsmästaren bestämt att inte arrangera tävlingen i sommar.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt för vi vet att många golfare ser fram emot att spela tävlingen. Särskilt i år då många vill spela mycket golf och fler än vanligt kommer vara kvar i Jönköping under semestern. Men vi ser det som självklart att följa riktlinjer som förbund och myndigheter sätter upp, säger tävlingsledare Magnus Åström, i ett pressmeddelande.

Istället för tävlingen kommer klubbarna öka möjligheten för golfare i området att spela på varandras banor. Detta för att erbjuda spelarna mer variation och även öka klubbarnas intäkter.

– Vi är antagligen Sveriges bästa golfstad med nio olika banor som alla har olika kvalitéer och upplevelser. Det är utvecklande för golfarna att spela olika banor. För klubbarna är det viktigt att få intäkter när många företagsevent, tävlingar och annat ställs in. Att spela Golfköping i år handlar också om att vara med och stötta klubbarna, säger Magnus Åström.