Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storpublik såg Skilling 500

På lördagen arrangerade Skillingaryds Motorklubb sitt årliga rally Skilling 500. I år hade tävlingen för andra gången Hestra strax norr om Gislaved som tävlingscentrum.

På Isamon, Hestra SSK:s idrottsplats, fanns både start- och målplats samt serviceyta dit ekipagen mellanlandade efter två specialsträckor. Förarna bjöds vägar av mycket omväxlande karaktär söder och väster om startplatsen, sammanlagt fyra sträckor på 36 kilometer. Tävlingen ingick i Sydsvenska Rallycupen, SSRC, 1300 Rallycup samt i Smålands och Södras DM.

Snabbast totalt runt de fyra specialsträckorna var för första gången Mattis Olsson/Marcus Sund, Gullabo. Han och tvåan Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo, Växjö, delade på sträckvinsterna och Mattis segermarginal blev till slut strax över tre sekunder.

I klassen för A-förare trimmade bilar, 2WD, kom fem förare från Skillingaryd till start men tre av dessa försvann redan på första sträckan. Alexander Axelsson/Peder Johansson efter en avåkning som kommer att ge många vintertimmar i garaget, David Lindström/Janne Rydh fick problem med bränsletillförseln och Henrik Lennartsson/Christofer Svensson tappade drivningen.

Comeback efter att ha tagit det lugnt ett tag gjorde Markus Theorin/Henrik Söderkvist.

– Placeringen som nia är väl inte så mycket att uppmärksamma, för mig var det bästa att känna att körglädjen är tillbaka. Jag och Henrik har haft riktigt roligt i bilen idag och det är värt mer än placeringen. Sen är det alltid roligt att tävla på hemmaplan för sin egen proffsiga klubb.

På trettonde plats i samma klass kom Erik Bergman/Per Andersson.

Kartläsande Anton Geijersson lotsade in namnen Claesson till en fin femte plats i det starka fältet. Sex pallplatser blev det för Skillingaryds MK. Patrik Axelsson/Robin Sanell tog en bronspeng i klass Appendix K medan Keith och Jane Wennberg kom tvåa i B-förare Grupp E med så god fart att de blev trea totalt av A och B-förare sammanräknat och ligger där trea sammanlagt i cupen.

Jennie och Joakim Blansch i C-förare Grupp E blev fyra både i Ljungby och Simrishamn men tog nu ett steg uppåt till en tredje plats. I samma klass kom Simon Wernersson/Hans-Peter Picher femma, också de i en uppåtgående trend med en andra tid i klassen på sista sträckan.

19-årige Calle Carlberg från Lekeryd och tävlande för Nässjö vann Badhotelletrallyt i Tranås förra helgen och i Skilling 500 slog han till igen. Carlberg vann klassen A-VOC/Gr.F. Han var snabbaste otrimmade bil och placerade sig på en 21:a plats totalt. Calle som började året som C-förare har klättrat i klasserna och gjorde nu sin andra start som A-förare.

I C-förare VOC Grupp F fyllde Skillingaryds MK för tredje gången prispallen men denna gång med en lite annorlunda uppställning. Segrare, som vanligt, Oscar och Nellie Karlsson men med en ny tvåa då Patrik Tallåker/Emilia Sjöberg tangerad sin bästa placering i SSRC sedan Ljungby 2017 och Skilling 500 2016.

– Riktigt roligt förstås, säger Patrik. Sen fick vi ju placeringen lite till skänks då Johannes Josefsson bröt som tvåa på sista sträckan men kul ändå förstås. Och jag vill verkligen framhålla min kartläsare Emilia som nu läste noter för tredje gången och gjorde det så bra.

Marcus Kjellkvist och kartläsaren Inge Petersson slutade på tredje plats. För att verkligen betona Skillingaryds dominansen i klassen slutade Thomas och Sara Kurtsson på femte plats.

Övriga SSMK-placeringar: Per-OlaPettersson/Stefan Josefsson tia i A VOC, Kevin Andersson/ViktorZettergren femma i B VOC och Simon och Daniel Bolsgård som fick bryta.

Tävlingen genomfördes utan olyckstillbud och uppskattades av de tävlande och den stora publik som tagit sig ut till de olika specialsträckorna.