I över ett år har Habo kulturförening planerat sitt stora evenemang Country Night Habo. På lördag kväll slås till slut dörrarna till Spinnet upp till en helkväll med westerntema. Hittills har runt hundra förköpsbiljetter sålts och ungefär dubbelt så många väntas istället lösa biljett vid dörren.

– Det här är inte första gången vi arrangerar ett större evenemang, vi har lärt oss detta genom åren och vi har en väldigt bra styrelse som alltid hjälps åt och jobbar hårt, säger Boja Bülow, ordförande i Habo kulturförening.

Släpper album

Evenemanget blir ett av de största som föreningen anordnar under året och det är westerntema på allt under kvällen. Maten kommer att vara cowboyinspirerad, höbalar ska tas in i lokalen, en saloon byggs upp och countrymusik spelas live. För musikansvarige Peter Dambergs del blir kvällen dessutom en milstolpe i hans egen musikkarriär. Kvällen till ära släpper han nämligen sin första helt egenproducerade skiva.

– Jag ville göra ett album där jag gör allting själv, jag har jobbat i två år med detta och har lagt ner väldigt många timmar. På lördagen släpper jag den fysiska skivan och på söndagen blir albumet tillgängligt även på streamingtjänster, säger Peter Damberg.

Nationella och lokala band

Kvällens huvudakt är annars Jay Smith, som vann Idol 2010 och nu tar med sig sitt band till Habo. Även de lokala banden Whisperin' pine och Ramnolds kommer att uppträda.

– Vi hoppas att det kommer trehundra besökare som kommer att bli väldigt underhållna. De som stannar hemma kommer att ångra sig när de i efterhand hör om hur bra det var! säger Ewa Wettebring, kassör i föreningen.