Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för jobbträff

Det börjar ljusna vad gäller årets sommarbemanning inom kommunens omsorg. Nyligen genomfördes en rekryteringsträff och intresset var stort.

Läs mer: Lönebonus för semestervikarier även i år

Till sommaren behöver kommunen rekrytera 1 200 sommarvikarier till vård- och omsorg. En utmaning när arbetslösheten är fortsatt låg och även företagen suger upp sommarjobbare.

Som JP tidigare rapporterat behålls lönebonusen som infördes förra året. I har kommunen också lagt tonvikt vid rekryteringsträffar och att ge de arbetssökande snabba besked.

Pensionärer sökte

I måndags hölls en träff på Juneporten som kommunen själva beskriver som en succé, 200 personer dök upp. På träffen kunde jobbintresserade prata direkt med arbetsgivare inom vård- och omsorg. Bland de som var intresserade fanns både pensionärer, ungdomar och nyanlända.

– Situationen inför sommaren har varit ansträngd, men ser nu ut att börja ljusna, säger Lena Pettersson, HR-chef i ett pressmeddelande.

Ordnar ny träff

Eftersom upplägget fungerade bra ska kommunen ordna ytterligare en rekryteringsträff i början av maj, för även om det börjar ljusna finns många tjänster kvar att besätta.