På utställningen ställer cirka 100 personer från Swebrick ut sina byggen och de olika byggnationerna varierar från Jönköpingsinslag - såsom Munksjötornet, en stor tändsticka samt en JLT-buss - till popkultur som Hogwarts från Harry Potter, Transformers och ett eget rum för Star Wars-lego med bland annat scener från alla filmerna.

Bild 1 av 12 Ett imponerande bygge som föreställer Göta Kanal.

Foto Robin Olausson

På mässan fanns det också fungerande tåg i lego, stora maskiner där även några av dem fungerade och stora byggnader och skyskrapor.

Relaterat till artikeln

Utställningen har lockat mycket folk och reaktionerna från besökarna har överlag vara väldigt positiva.

– Det är större än vad jag förväntade mig, jag tycker det är fantastiskt. Man kan se hur de som bygger verkligen har byggt på teman. Man kan se idéerna från början och hur de har byggt vidare på den originella idén, säger Stephen McCulloch som är en av alla de som besökt utställningen under helgen.

Någon annan som varit och kollat på de byggen som utställarna har fått ihop är idrottsprofilen Behnaz Bahabozorgi och hon är också positiv.

– Det är kul att det händer någonting i Huskvarna och att inträdet är så billigt, då kan det komma så mycket folk som det har gjort under helgen. Roligt att det har varit så spridda åldrar också.

Relaterat till artikeln

Bild 1 av 2 Behnaz Bahabozorgi som är grundare för HV 71s damlag.

Foto Robin Olausson

Vilket legobygge har stuckit ut i era ögon?

– Järnvägsspåren, de ser ganska simpla ut men om man tittar noga ser man alla små finurliga detaljer. Man kan se att de har lagt ner många timmar på dem, säger Behnaz Bahabozorgi.

– Det var en äldre rymduppsättning. Jag hade något liknande när jag var liten och jag såg att det var samma färg och kunde känna att det var likadana bitar som de jag byggde med när jag var liten. Det var väldigt nostalgiskt, säger Stephen McCulloch.