Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort plus i budgeten för Vaggeryds kommun

God budgetföljsamhet, reavinster på fastighetsaffärer och låga räntekostnader gör att Vaggeryds kommun ser ut att få ett positivt resultat på 26,6 miljoner kronor.

Samtidigt med resultatet konstateras att kommunen för tillfället har en puckel vad gäller investeringar. Det byggs äldreboende, förskoleavdelningar och det renoveras skolor.

– Att ha överskott i kommunens finanser är en förutsättning för att kunna fortsätta utvecklas och växa i den takt som vi planerar för. Vi har stora investeringar framför oss och behöver göra överskott för att inte öka låneskulden för mycket säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) i ett pressmeddelande.

Investerar 600 miljoner

En uppgift som har förekommit över storleken på den innevarande mandatperiodens investeringar är ”mer än 600 miljoner kronor”.

Gert Jonsson påpekar i pressmeddelandet att Vaggeryd, tillsammans med länets övriga kommuner också arbetar för att säkerställa statliga medel från Migrationsverket för asylsökande och nyanlända.

Läs mer: Neddragningar i demensvården