På skriver J-Södra att stortalangen Gwargis har skrivit på ett treårskontrakt med superettanklubben.

Peters egenskaper som spelare håller hög nivå trots sin ålder, framför allt hans passningsspel, teknik och spelförståelse. Han är också medveten om vad som krävs för att ta nästa steg och etablera sig på elitnivå. Den kombinationen gör att han har alla möjligheter att utvecklas i vår miljö kommande år, säger Christer Persson, från J-Södras ledarstab, i en .

Peter Gwargis själv är glad över att övergången nu är i hamn.

Det känns jättebra. Jag är väldigt stolt över att vara en del av Jönköpingsfamiljen och det ska bli roligt att spela på Stadsparksvallen. Det ser jag fram emot, säger Gwargis, som inte stressar fram i sin fotbollskarriär.

Jag har tålamod i allt jag gör och Södra tänker långsiktigt. Det var ett bra alternativ för mig, nu kan jag bo kvar hemma, vara kvar i skolan och fortsätta spela fotboll. Beslutet var ganska enkelt.

Hur tror du att du står dig i superettan kommande säsong?

Som jag sa är det viktigt med tålamod, först ska jag komma in i truppen, lära känna spelarna och komma in i tempot. Men jag vet att jag kan ta steg i superettan, det gäller bara att ha tålamod och rätt timing.

Vad känner du att du främst bör utveckla i vinter?

Den fysiska biten. Allt annat, med tempot och det där, kommer med tiden.

Vad säger du om den gångna säsongen i HFF?

Det var väldigt roligt och lärorikt och jag är tacksam över all den speltid som MAK (Mohammed Ali Khan) gav mig i division 1, säger Peter Gwargis, som är fostrad i IFK Öxnehaga.

J-Södra har nu presenterat flera nya spelare inför den kommande säsongen.

Det handlar om Carljohan Eriksson, Frank Pettersson, Axel Lindahl, Anton Liljenbäck och Amir Al-Ammari. Den sistnämnde kommer också från Öxnehaga och spelade tillsammans med Peter Gwargis i HFF under säsongen 2017.

Det är alltid roligt att få med sig en Öxnehagabroder, säger Gwargis och fortsätter:

Han (Al-Ammari) är en väldigt duktig spelare som kan komma riktigt, riktigt långt om han hamnar i rätt händer. Och det tror jag att han har gjort nu.