Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sturesson (KD) vill stoppa arenaförslaget - och får stöd av Busch Thor

Andreas Sturesson (KD) vill att kommunen avfärdar det ”vansinniga förslaget” om en ny fotbollsarena på Elmiaområdet. Nu får han stöd av sin partiledare Ebba Busch Thor. ”Välfärden behöver kristdemokratiska nejsägare”, skriver KD-ledaren på Twitter.

Frågan om en ny fotbollsarena i Jönköping är ännu inte löst. Kommunalrådet Andreas Sturesson (KD) tycker att planerna om en ny arena på Elmiaområdet ska skrotas - till förmån för utveckling av Stadsparksvallen.

I en insändare på fredagen ifrågasätter han att kommunens politiska styre ännu inte har avfärdat förslaget om en ny fotbollsarena på Elmiaområdet.

”Här står vi nu med en politisk ledning för kommunen som inte förmår att sätta ner foten och avfärda det ekonomiskt vansinniga förslaget om att bygga en ny fotbollsarena med tillhörande parkeringshus på Elmia”, skriver Sturesson.

Nu har även KD:s partiledare Ebba Busch Thor uttryckt sig i frågan. På Twitter delar hon insändaren med kommentaren:

”Välfärden behöver kristdemokratiska nejsägare. Modiga politiker som vågar säga nej till dyra kommunala skrytbyggen och istället prioriterar äldreboenden och ökad personaltätheten i förskolan. Skattebetalarnas pengar ska inte gå till stora ”sätta-kommunen-på-kartan-projekt”.”.