Det är många år sedan det arrangerades offentlig allsång i Mullsjö. Efter att Parkens vänner fått höra att intresset var stort beslutade de tillsammans med Studiefrämjandet att göra något åt saken.

På söndagseftermiddagen var det dags för allsångspremiären och premiären för ett större evenemang på den nya scenen i Margaretaparken.

– Det var en succé, det kom cirka 200 personer, berättar Bengt Ragnar som är ordförande i föreningen Parkens vänner.

Tidigare under dagen var det molnigt och blåsigt, men vädrets makter stod på arrangörernas sida då molntäcket sprack upp och solen strålade på publiken samtidigt som vinden sakta mojnade lagom till arrangemanget. På äldreboendet Margaretas park hade personalen dukat upp med blommor och vita dukar så att också de äldre kunde delta i händelserna utanför.

– När man gick runt där så blev man alldeles salig, det var så mycket folk. Det var jätteroligt. Utan publiken hade det inte blivit så här lyckat, säger Eva Ragnar Ahlberg och tillägger att även Carlssonz som lede allsången var väldigt nöjda med uppslutningen och publiken.

Den lyckade premiären öppnar upp för att det kan bli en fortsättning i augusti, men först är det en allsång till i juni innan sommaruppehållet.