Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé i kanot-SM för Vätterbygden

Två dagar av sprint-SM i Luleå har nu passerat – och det har varit succé för Vätterbygdens kanotklubbar. Tillsammans har JKK och HKK tagit sju medaljer.

Melker Franke och Hugo Johansson, HKK, var först ut med ett guld i klassen H14 när duon vann K2 2500 meter på söndagen. I Mix16 500m tog HKK sin andra medalj, ett silver, genom Agnes Klahr, Hugo Johansson, Melker Franke och Ida Klahr.

I samma lopp paddlade Viktor Larsson, Petter Helleblad, Luise Sackbrook och Signe Carlsson hem ett brons till JKK. JKK tog ytterligare en bronsmedalj när Luise Sackbrook, Signe Carlsson, Angelina Ghahremanzadeh och Nora Zbikowski körde K4 500 meter i D16. Paula Sackbrook, JKK, visade än en gång att hon tillhör de bästa långloppskanotisterna i sin klass.

Hon slutade på tredje plats i juniorernas långlopp över 5000 meter. Fredrik Karlsson, JKK, har toppat formen lagom till SM. Han tog sig till A-final, tillsammans med Sveriges elitkanotister, en bedrift som förstaårssenior. Fredrik slutade nia i finalen. Även Emma Andersson, HKK, tog sig till A-final, där hon blev sexa – vilket var söndagens sista lopp.

Ny medalj för Franke

På måndagen var det dags för nytt medaljregn över Vätterbygdens kanotister.

Melker Franke följde upp sitt K2-guld med ett individuellt silver på 500 meter och Emma Andersson tog en fin tredjeplats på 5 000 meter.

Systrarna Paula och Luise Sackbrook tog en bronsmedalj på K2 5000 meter, i klassen D18. Loppet avgjordes redan i första vändningen och duon fick köra hela loppet ostört.