När jag inledde arbetsdagen började jag att skriva en krönika baserad på att Alliansens förslag hade röstats igenom. Alla förhandstips tydde ju på det.

Enligt mig hade det beslutet tagit död på J-Södras elitverksamhet då klubben, med största sannolikhet, inte hade fått dispens för att spela på Stadsparksvallen.

Hade J-Södra då spelat sina hemmamatcher på annan ort hade det betytt en drastisk sänkning av inkomster. Det hade inte J-Södras redan ansträngda ekonomi klarat och det allsvenska äventyret hade varit över. Det hade nog dröjt många år innan man hade kunnat börja fundera på allsvenskan igen.

Nej, det var ett bra beslut som fattades under onsdagens kommunfullmäktige.

Jordbrovallen är helt klart det bästa av alla alternativ som har förts fram.

Är det förresten någon som har räkningen på hur många alternativen har varit?

Att hitta obebyggd mark som ligger så centralt är det nog inte många andra städer som hade lyckats med.

Läget gör att det är lätt för publiken att ta sig både dit och hem. Det blir också ganska enkelt för många av de andra lagen som ska nyttja arenan att ta sig till och från.

Marken ligger även nära motorvägen vilket är viktigt för besökare utifrån, men även de som ska till östra delen av staden.

Under marken då?

Ja, det är ju det som har varit den stora frågan för de som inte vill ha arenan på Jordbron.

Marken är dålig och behöver pålas, det kommer att kosta många miljoner - men vet du vad? Oavsett vad som hade byggts på den där marken hade det behövts pålas. Och det hade ju bara varit en tidsfråga innan något annat hade byggts där.

Bostäder!! Skriker någon.

Saken är den att du inte får bygga varken bostäder, skola eller dagis på den marken. Den är så pass förorenad.

Så då är väl en arena med lite kontor och någon restaurang intill ett jättebra beslut?

Då blir inte heller arenan bara en koloss dit man åker en–två gånger i veckan och som sedan står tom. Utan hela området kanske kan bli levande?

Nu hoppas jag att vi kan släppa placeringen på arenan och fokusera på hur den ska se ut och framförallt när den ska börja byggas.

Och som en betydande del av dagens debatt handlade om: Se till att hitta en finansiär som kan vara med och betala lite av kalaset för att få sitt namn på arenan.

För J-Södras del var det här beslutet det bästa. Nu spelar laget med samma förutsättningar som alla andra. Nu kan inte ens politisk oenighet fälla föreningen.

Eller, vi kanske inte ska ropa hej än? Jag borde nog ta och spara den där krönikan jag påbörjade tidigare under dagen.