Den första riktiga vårdagen var här. J-Södra åkte till studentstaden Uppsala för bortamatch. Man skulle kunna tro att Uppsalaborna var lite sega efter söndagens Valborgsfirande, så var det inte.

I alla fall inte hemmaspelarna.

Medan J-Södraspelarna slog felpassar, tog felbeslut och förlorade dueller satte Sirius fart direkt från början.

Allsvenska succémannen Kingsley Sarfo kom förbi flera gånger under den första halvleken, allt som oftast blev det farligt.

Tidigare J-Södraspelaren Moses Ogbu skapade mer han vad han gjorde under hela sin tid i Jönköpingsklubben. Det kändes bara som en tidsfråga innan hemmalaget skulle göra ledningsmålet. Det borde nog ha kommit. Men antingen stod Anton Cajtoft i vägen eller så var avsluten alldeles för dåliga.

0-0 i halvtid. Ett resultat som J-Södra ska vara väldigt nöjt med.

Däremot ska laget inte vara nöjt med sitt spel. Det var nästan obefintligt.

Jag vet inte när jag såg Jönköpingslaget så blekt senast.

Hur mycket den studsiga och gropiga planen spelade in vet jag inte. Men hemmaspelarna sprang ju faktiskt på samma plan och kunde behärska den.

Jag tycker att Södra kom ut bättre i den andra halvleken. Passningarna satt lite oftare och man kom lättare upp med boll i banan.

I den 52:a minuten gjorde Jimmy Thelin sitt byte han har gjort i nästan varje match. Arni Vilhjálmsson ut, Jesper Svensson in.

Vilhjálmsson hade inte gjort speciellt mycket väsen av sig, men samtidigt hade han knappt fått en enda boll heller.

Men det här bytet kändes väldigt rätt, det var ganska mycket kamp där ute idag, en disciplin som jag anser att Jesper Svensson är bättre på än Arni Vilhjálmsson.

Knappt tio minuter senare fick J-Södra utdelning för sin pigga inledning av den andra halvleken.

Stefan Karlsson avancerade på sin högerkant. Karlsson slog ett perfekt inlägg som lagkapten Tommy Thelin lika perfekt nickade in, 1-0 till J-Södra.

Det var nog nästan J-Södras första målchans.

Sa någon effektivitet?

Någon mer chans hade inte J-Södra och Sirius åt sig närmre och närmre en kvittering. Den kom också. Med två minuter kvar av ordinarie tid stoppade Sirius Kim Skoglund J-Södras pågående poängrån och såg till att lagen delade på poängen.

Och helt ärligt, det målet var hemmalaget värda.

1-1 för J-Södra borta mot Sirius och Jönköpingslaget kan nog åka hem rätt så nöjt ändå.

En sista grej bara. Uppsala kommun, skärpning. Sirius spelar i allsvenskan nu, planen var definitivt inte av allsvensk klass.