Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superettans första omgångar spikade – så ser programmet ut för J-Södra

Datum och tid för superettans tre första omgångar är nu fastställda. J-Södra inleder borta mot Gais den 16 juni.

”Arbetet med säsongens spelschema har varit extra komplicerat på grund av den korta tid som gått från det att Regeringen lämnade besked om att tävlingsspel är tillåtet till att nu kunna fastställa de inledande omgångarna”, skriver Svensk Elitfotboll i ett pressmeddelande.

Klart är nu att J-Södra spelar premiär borta mot Gais den 16 juni, att Ljungskile står för motståndet i hemmapremiären den 23 juni och att J-Södra sedan åker till Halmstad för att möta HBK den 27 juni.

Nästa fas för SEF är att jobba vidare med årsplanen för resterande 27 omgångar och slutförande av Svenska Cupen. För att kunna slutföra det arbetet är svensk fotboll beroende av att FIFA och UEFA fastställer den internationella kalendern, innan nästa beslut kan tas om hur den nationella kalendern ska se ut för resterande del av säsongen. UEFA:s exekutiva kommitté sammanträder nästa gång den 17 juni.