Svenskar kan vara påhittiga när det kommer till den egna tillfredställelsen. I fjol gjorde RFSU en kartläggning över svenskens onanivanor, 1000 personer mellan 15- och 65 år deltog i undersökningen.

Två av fem svenskar har enligt undersökningen någon gång använt sig av hjälpmedel när de onanerat. Men bara 13 procent av kvinnorna och 3 procent av männen använder dock hjälpmedel varje gång de onanerar. De hjälpmedel som toppar listan för kvinnor är dildo/massagestav, vibrator och även duschmunstycke.

För männen är det glidmedel eller lotion som toppar men även lösvagina och dildo/massagestav används. Bland de mer ovanliga kategorierna ligger grönsaker och frukter då 11 procent av kvinnorna och 5 procent av männen någon gång testat på de grönare alternativen. 5 procent av kvinnorna och 6 procent av männen har någon gång använt hushållsartiklar (som dammsugare, eltandborste eller stekspade) för att tillfredställa sig själv.

Siffror som RFSU presenterade tidigare i år visade att hälften av männen och tolv procent av kvinnorna onanerar flera gånger i veckan. Många av de som deltog berättade att de inte bara onanerat hemma utan även har gjort det i bilen, hemma hos vänner, på offentliga toaletter eller på jobbet detta skriver TT.

Sex är ett vanligt förekommande ämne både på tv och i tidningar. Men det kan finans en annan aspekt av öppenheten menar professorn vid Centrum för sexologi och sexualitetsstudier Charlotta Löfgren-Mårtenson.

– Det finns en risk för att man brottas med samma känslor av otillräcklighet, prestationsångest och tidspress även där. Nu ska man hinna med att onanera på något finurligt sätt också, säger Charlotta Löfgren-Mårtenson till TT.