Det var i fredags morse som nyheten briserade: kommunstyrelsens ordförande David Svensson har dömts till dagsböter för köp av sexuella tjänster. Det dröjde inte länge innan arbetarekommunen Habo kallade till krismöte och krävde hans avgång.

Av allt att döma höll David Svensson sitt strafföreläggande hemligt in i det sista för sina partikamrater innan P4 Jönköping avslöjade nyheten.

– Vi visste ingenting förrän i går morse, inte någonting, säger en chockad Jarl Karlsson, gruppledare för S i Habo, till tidningen.

Även för P4 Jönköping

Sammanlagt blev 13 personer gripna misstänkta för sexköp under polisrazzian.

– Vi har haft inre och yttre spaning. Vi har kollat på nätet och sett annonser. Jag vill inte gå in för mycket på hur vi har jobbat men vi har också fått mycket tips, sade polisinspektören Charlie Rendahl då till tidningen.

Tidningen har sökt David Svensson för en kommentar, men hans mobiltelefon är avstängd. Inte heller partikamraterna har lyckats få tag i honom senaste dygnet.

– Nej, han är oanträffbar och jag vet att ingen annan heller av oss har fått tag i honom, fortsätter Jarl Karlsson, som bara kan spekulera i varför David Svensson förnekat.

– Förmodligen har han känt sig väldigt pressad och stressad och inte tänkt rationellt, man gör ofta det i sådana situationer. Men jag vet inte.

Jarl Karlsson förutsätter ändå att kravet på Svenssons avgång har nått honom.

– Det är ju ute i alla medier, så troligen vet han om det. Och det tror jag han förstår själv också, att han kommer till den insikten.