Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges bästa hopphäst kommer till Elmia: ”Kommer vara i bra form”

Nästa vecka avgörs stortävlingen Elmia Scandinavian Horse Show. Den svenske storstjärnan Peder Fredricson meddelar att Sveriges just nu bästa hopphäst kommer till Jönköping. – Han kommer att vara i bra form, säger Fredricson i ett pressmeddelande.

Hansson WL, en tioårig valack, är just nu högst rankad av Sveriges hopphästar och kommer till Elmia Scandinavian Horse Show tillsammans med Peder Fredricson.

Som andrahäst har Peder valt sjuårige hingsten Crusader Ice som gått från klarhet till klarhet i år. Det skriver Elmia Scandinavian Horse Show-organisationen i ett pressmeddelande.

– Jag kommer att hoppa Hansson i Volkswagen Grand Prix, säger Peder Fredricson i pressmeddelandet.

Han fortsätter:

– Han har haft en liten vila och kommer att vara i bra form. Han är just nu högst rankad av alla hopphästar i Sverige på Svenska Ridsportförbundets ranking. Det är en väldigt försiktig häst, som har gått oerhört bra i år. Jag har bara haft honom i lite mer än ett halvår, men det har fungerat fantastiskt bra redan från början. Hansson är redan en väldigt bra Grand Prixhäst och han kan säkert gå mästerskap så småningom.

Om Crusader Ice säger Peder Fredricson:

– En underbar häst att jobba med. Han är arbetsvillig och har ett fantastiskt temperament. Han är ju bara sju år ännu, så han befinner sig fortfarande på lärostadiet.