Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sveriges bästa takläggare finns i Bankeryd

Det är tolfte året som branschtävlingen ”King of Roofs” genomförs och i år gick förstapriset till ett Bankerydsföretag för arbetet med en 1940-talsvilla på Bäckalyckan.

Varje år sedan 2007 har branschorganisationen Monier Roofing utsett Sveriges bästa takläggare, ”King of Roofs”, för att premiera seriösa takläggarföretag.

I år vann Bankeryds Takläggare AB för den takrenovering de utfört på en 1940-talsvilla på Bäckalyckan i Jönköping.

— Den här utmärkelsen betyder jättemycket, det är ett bevis för att vi har gjort rätt hela tiden och varit noggranna och följt svenska regler och byggnormer, säger Florian Kaso, vd Bankeryds Takläggare.

Han startade företaget för sex år sedan efter flera år inom plåtindustri och byggbranschen eftersom det var den bransch han kände sig mest hemma i.

Ni fick priset för arbetet med huset på Bäckalyckan, vad var utmärkande för just det arbetet?

— Just den typen av tak är ganska svår att utföra, med Vittingetak, det gör det mer komplicerat, säger Florian Kaso.

Han berättar också att de som bor i huset är tredje generationen i samma hus, vilket han upplever som ovanligt idag, och att de var måna om att återställa villan till ursprungligt skick - bland annat genom att välja lertegel framför betongpanna.

— Det var mycket slit, det tog oss tre veckor, men när det var färdigt blev det jättefint, säger Florian Kaso.