Lennart Karlsson, allias UNObserver,

Det var ett väntat beslut efter det graverande avslöjandet att han skrutit via sitt nätkonto om bland annat krigsförbrytelser utomlands.

SD-styrelsen skulle behandla ett uteslutningsärende om honom nu i helgen, vilket inte blir av i och med att Karlsson självmant lämnar partiet.

Sortin är i högsta grad väntad. Det är häpnadsväckande skriverier som kan kopplas till UNObserver-kontot, vilket JP

Nu har Karlsson sagt att även andra har haft tillgång till kontot, men det är ändå belagt att det är hans konto, något som i sig är tillräckligt besvärande för att vi ska tala om en skandal.

Det är en skandal av det slag SD-ledningen på riksplanet absolut inte vill veta av.

Partiledaren Jimmie Åkesson lanserade redan för flera år sedan en städningsstrategi, med "nolltolerans" mot – vad ska vi kalla det? – rallarsvingfalangen inom SD.

Bland annat var det nolltolerans mot allt vad rasistiska uttryck heter.

Att partiet ännu inte kan ställa undan sopkvasten stod klart efter UNObserver-avslöjandet, men även när sverigedemokraten Morgan Malmborg i Habo kommenterade detta avslöjande.

Bland annat är det dokumenterat han har sagt att somalier har lägre IQ gårdagens tidning helt förnekade

Man ska vara rejält försiktig med att använda orden "rasist" och "rasistisk" om någon/något, därför att de uttrycken har kidnappats av identitetsvänstern. Det har lett till en urvattning av ordets ursprungliga och egentliga betydelse.

Men till denna betydelse kvalar Malmborgs nämnda kommentar in.

Därmed borde Malmborg vara intressant för SD-styrelsen i uteslutningshänseende.

Själv förnekar han att något ärende finns om honom och medieansvariga inom partiet har till JP sagt att de inget heller vet.

Återstår att se vad som händer under helgens SD-evenemang.

DAN SYLVEBO