51-åringen har erkänt att han har brukat våld mot det par som hittades döda i sin villa i Norrahammar i slutet av maj i år. Däremot nekar han till att ha haft något med Hökensåsparets död att göra.

Åklagaren har inte presenterat någon dödsorsak. Man har inte visat av vilken anledning det här paret har dött. Då faller det på sin egen orimlighet, har hans sagt till JP.

Åklagarna Anders Brokelind och Pernilla Törsleff anser dock att bevisläget är gott i båda fallen. Bland annat är fallen nästan identiska. Affärsmannen hyr en bil i Jönköping, handlar varor på K-Rauta, åker till paret på kvällen och dagen därpå är ett hus nedbrunnet och ett par avlidet.

I båda fallen har mannen varit skyldig paret pengar som de sannolikt har krävt tillbaka.

En märklig detalj i förundersökningen är att 51-åringen samma dag som Norrahammarsparet dödas skulle ha gått på Hökensåsparets begravning. Han kontaktar på morgonen sonen till paret på Hökensås samma dag och meddelar att han har fått förhinder.

JP hann prata några ord med åklagaren Anders Brokelind som var stressad dagen före rättegången.

Vi förbereder oss i det sista genom att läsa in oss på målet och planera för de olika momenten.

Fallet är unikt i Sverige enligt rättsexperter, till exempel har sagt till JP att det inte finns något liknande fall i Sverige.

Det märks att det är ovanligt genom att det är en väldigt omfattande utredning, på många tusen sidor, och det har tagit lång tid, säger Anders Brokelind.

Vad kommer ni att yrka på för straff?

Det får vi väl se när vi kommer dit, men det ligger nära till hands att det blir ett synnerligen långt fängelsestraff, möjligen livstid.

Hela 13 dagar är avsatta till rättegången. Jönköpings tingsrätt förväntar sig ett stort medieuppbåd och intresse från allmänheten. Förutom säkerhetssalen finns även en sidosal avsatt.

Det är också ett stort säkerhetspådrag och alla besökare till rättegången måste gå igenom en säkerhetskontroll.

Du kan följa rättegången genom vår liverapportering på JP.se.