Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tåg inställda på grund av fordonsfel

Flera tåg mellan Nässjö och Vetlanda ställdes in på fredagens morgon på grund av fordonsfel. Det var svårt är få fram ersättningsbussar vilket ledde till att vissa resenärer kunde behöva vänta nära två timmar på avgång.

Tågen mellan Nässjö och Vetlanda med avgångstid 06.35, 07.10, 07.50 och 08.25 ställdes in på fredagen. Det berodde på ett fordonsfel, uppger Jönköpings länstrafik, JLT.

– Det är tekniskt fel på ett fordon vilket påverkade sträckan Nässjö–Vetlanda. När något tåg blir stående brukar operatören för tågen försöka fixa fram ersättningsbussar men i dag var det brist på bussar och förare också, säger Ruth Andersson, pressansvarig på JLT.

Därför dröjde det till klockan 08.25 innan ersättningsbuss kunde avgå från Nässjö.

– Att man får vänta på ersättningsbuss är vanligt. Det är inte vi utan de olika företagen som har bussar som kallas in och de har inga extrabussar som står och väntar ifall något ska hända utan allt som oftast är de ute i trafik. Då tar det lite tid för tågoperatören att leta reda på första lediga buss. Och utöver det kan bussen vara långt borta från platsen, säger Ruth Andersson.

– Men det är sällan att det är sådan brist som i dag, det är olyckliga omständigheter.

Tågkompaniet som trafikerar sträckan meddelar att en orsak till att det var svårt att få fatt på buss var att många bussar var uppbokade inför förestående påsklov.

Tågen går som vanligt under resten av dagen, meddelar Tågkompaniet.

Även en avgång vid klockan 06.30 på sträckan Jönköping–Nässjö–Alvesta påverkades under morgonen. Där ersatte inte buss utan resenärer hänvisades till en senare avgång.

Resenärer som har frågor om exempelvis ersättning eller övriga frågor så hänvisar Ruth Andersson till JLT:s kundcenter.