Niclas Tagesson och Issa Iskander växte upp ”på samma gård” på Råslätt. Han berättar att den sex år yngre Issa brukade hämta bollarna som de äldre barnen sparkade bort från planen.

– Vi har känt varandra hela livet egentligen, och under våra sex år tillsammans i HFF så jobbade vi otroligt tajt och mot samma mål. Man tänker på hur lycklig han var många stunder när vi gjorde saker ihop.

”Tage” fick likt många andra beskedet om Issas bortgång sent på måndagskvällen.

– Man är förberedd på att det ska hända. Men sen när det väl hände... det har varit en tung natt. Jag lider med hans fru Maria och hans familj. Livet är märkligt och orättvist.

Niclas Tagesson berättar om att han träffade Issa nästintill varje dag under deras sex år i Husqvarna FF. Det blev också många samtal på telefonen.

– Jag har så många minnen med honom som är häftiga. Bland annat den dagen när vi blev klara för superettan och när vi var på fotbollsgalan ihop. Men även alla samtal med honom utanför fotbollen. Vi pratade vitt och brett om allting.

– Det blir konstigt att aldrig få se Issas namn dyka upp på telefonen igen.

Issas bortgång är tung för ”Tage”, för familjen och många andra.

– Visst, han gjorde mycket för fotbollen men framförallt kommer hans engagemang och hjärta som människa att saknas. Alla vet att livet går vidare, men han lämnar ett tomrum efter sig.