Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talangen nobbade HV: Klar för seriekonkurrent

Stortalangen Lina Ljungblom nobbade ett kontraktserbjudande från HV71. Nu har hon istället skrivit på för SDHL-konkurrenten Modo.

Lina Ljungblom anses vara en av Sveriges största hockeytalanger. Föregående säsong skulle hon få sitt stora genombrott i SDHL. Men så blev det inte riktigt. Ett brutet nyckelben och mindre istid än planerat gjorde att hon ville byta klubb.

Hon tackade nej till HV71 och valde istället mellan fyra andra olika klubbar. Nu har hon bestämt sig. 18-åringen från Skövde har skrivit på för SDHL-laget Modo, enligt SLA.

–  Jag har pratat med Linköping, Göteborg, Leksand och HV71. Men inget har känts riktigt bra eller 100 procent rätt. När jag kom i kontakt med Modo kändes det dock väldigt bra, säger hon till SLA och fortsätter:

– Om jag verkligen hade satsat på guld den här säsongen kanske jag hade stannat i HV71. Men helheten kändes bra här. Det praktiska och det sportsliga. Jag tror att den här flytten kommer bli bra för min utveckling.

Ljungblom spelade 20 matcher och svarade för fem (4+1) poäng i HV under föregående säsong.