Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävlingen avbröts på grund av coronaviruset – nu är Wickström fast i Spanien

Elitryttaren Jens Wickström från Jönköping är fast i det karantänsatta Spanien med sina sex hästar, skriver svt.se.

Efter att tävlingen Sunshine tour avbrutits på grund av coronaviruset försöker ryttare med totalt cirka 2 300 hästar nu lämna landet.

Tävlingen har ägt rum i Vejer de la Frontera i området kring Cadiz, i södra Spanien och efter att den plötsligt avbröts försöker deltagarna nu ordna med hemresorna. För Jens Wickströms del handlar det om 355 mil med sex hästar.

– Vanligtvis reser man mellan olika ställen och gör planerade stopp i olika stall där hästarna kan lastas av och rastas med jämna mellanrum. Men nu när så himla många hästar ska resa exakt samma dag och alla är väldigt stressande, då blir de här ställena fullbokade, säger Wickström till svt.se.

Att ge sig ut på vägarna med sex hästar utan att ha en bra plan är inte något Jönköpingsryttaren vill ge sig på.

Jens Wickström kommer enligt svt.se under måndagen att kontakta Svenska ridsportförbundet för att försäkra sig om att resan hem kan genomföras på ett bra sätt. Fram tills dess är det bara att vänta.