Jimmy Thelin har lett J-Södra på planen sedan den förre tränaren Mats Gren . Under Thelins ledning blev det bland annat både ett avancemang till allsvenskan och nu senast en degradering till superettan för J-Södra.

Under Thelins år har han kombinerat rollen som huvudtränare och manager och haft en roll som varit betydligt bredare än många av hans tränarkollegor i elitfotbollen.

På J-Södras medlemsmöte för exakt en vecka sedan deklarerade Jimmy Thelin att han lämnar klubben och går vidare i sin tränarkarriär.

– Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit tillsammans. Det är många känslor. Jag har mött så många människor, sa han till .

Var det ett tufft beslut att ta?

– Mycket tufft. Jag har varit här i åtta år och är från staden. Man har många känsloband till J-Södra, så det var ett jättetufft beslut. Men man måste ta beslut och ta avsked, så fungerar livet.

Hur mycket spelar det in att J-Södra spelar i superettan nästa år?

– Egentligen ingenting alls, det har inte med det att göra. Man kommer helt enkelt till vissa vägskäl i livet.

Vilket hans nästa tränaruppdrag blir ville han inte avslöja då, utan han ville istället att den aktuella klubben skulle få berätta det.

Redan i början av november, under brinnande kvaltider, kom om att Jimmy Thelin var väldigt nära att skriva på för den allsvenska klubben Elfsborg. Säkra källor till JP-sporten säger att Jimmy kommer att presenteras av Elfsborg under kvällen. Samma källor säger också att Miguel Beas Martinez kommer att följa med Jimmy till Elfsborg.

Tidigare under onsdagen skrev JP-sporten att . Ny klubbadress blir alltså Elfsborg.

Enligt uppgifter till kommer Jimmy Thelin få en managerroll i Boråsklubben och tidigare landslagsspelaren Tobias Linderoth blir tränare. Miguel får, precis som i J-Södra, en assisterande roll.

Klockan 18 på onsdagskvällen har Elfsborg sitt medlemsmöte på Högskolan i Borås och då ska A-lagets nya ledarstab presenteras.

LÄS MER:

Standár: Därför vore

Klart: Thelin

Profilerna