Jönköpings nya fotbollsarena byggs på Jordbrovallen. Det förslaget klubbades igenom på torsdagen. Flera runt J-Södras A-lag följde den politiska debatten om arenan och dagen efter tränade laget inför helgens träningsmatch mot IK Frej.

Att ett beslut nu är taget är viktigt och det är bra för fotbollen i Jönköping. Jag tror att det här, likt Kinnarps Arena, kommer att bli ett riktmärke för Jönköping som stad. Även om inte alla gillar fotboll eller hockey så är det bra reklam för staden, säger Tommy Thelin.

Hann du bli orolig över arenafrågan?

Det är klart. Men man får vara glad över att politikerna som har jobbat för att arenan ska byggas där nere (Jordbron) har stått på sig, säger Thelin.

Tränaren Jimmy Thelin:

Föreningens hållning är att vi är glada över att det har kommit ett beslut, resten av frågorna hänvisar vi i laget till vår ordförande och styrelsen.

Hur har alla turer påverkat er?

Vi har fullt fokus på spelarna och att vi ska vinna matcher. Vi jobbar med vårt här och ska vi lägga oss i alla frågor blir det jättekonstigt. Vi litar på att vår styrelse gör sitt på ett bra sätt, det är ett enkelt upplägg, säger Jimmy Thelin.

Mittfältaren och J-Södras trotjänare Fredric Fendrich hänvisar också till ordföranden Mats Tidstrand, som uttalade sig .

Det är bra att det är en ny arena på gång, att det kommer närmare och närmare. I övrigt hänvisar jag till Tidstrand, säger Fendrich.