Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thörnberg klippte till – HV gick rent i Tyskland: ”Skön känsla”

HV71 gick rent i turneringen i Tyskland. Tre raka segrar. På lördagen blev det 1–0 mot Genève-Servette. – Skönt att åka härifrån med en skön känsla, säger målskytten Martin Thörnberg.

HV71 har haft flyt i powerplay under veckan i Tyskland. I samtliga tre matcher, mot Adler Mannheim, Sparta Prag och Genève-Servette, har det blivit mål i numerärt överläge.

På lördagen, i den avslutande matchen i träningsturneringen i Mannheim, var det Martin Thörnbergs tur att slå till. 36-åringen tog plats på blålinjen i HV:s ena powerplay-uppställning och sköt 1–0 i den andra perioden. Det skulle visa sig bli matchens enda mål.

– Det är kul att stå på blå i powerplay. Jag ska skjuta, det är min uppgift och jag behöver inte fundera så mycket när jag får ett läge. Får jag pucken ska jag försöka skjuta, säger Martin Thörnberg, som fortsätter med att berätta om sitt mål:

– Det var en bra screen av Sandin (Linus) framför mål och deras målvakt såg ingenting. Det var kul att spräcka målnollan.

Gunnarsson tät

HV71 och Genève-Servette bjöd på en jämn och stundtals ganska het tillställning. Det schweiziska laget var inte ofarligt, men när lägena dök upp stod en vass Jonas Gunnarsson i vägen.

– Det kändes lugnt och tryggt i dag. Framför allt hade vi ett riktigt bra försvarsspel och det gjorde det lätt för mig. Det var en rolig dag på jobbet, säger HV-målvakten.

HV71 vann mot Adler Mannheim med 3–2, mot Sparta Prag med samma siffror och avslutade alltså med 1–0 mot Genève-Servette. Tack vare de tre segrarna kan HV titulera sig turneringsmästare

– Det känns skönt att åka härifrån med en skön känsla och med tre raka segrar. Det här har varit jättekul och det är bra att få spela sådana här matcher mot internationellt motstånd. Det blir lite annat spel och vi får anpassa oss lite efter det. Men jag tycker att vi gjorde tre bra matcher, men vi är inte på topp än så klart och det ska vi inte vara heller. Vi har fortfarande en del att jobba på, säger Martin Thörnberg, som inte spelade mot Sparta Prag på fredagen då han vilades.

Mot Genève-Servette var nummer 10 tillbaka i hetluften igen och bildade kedja med Joakim Andersson och Zion Nybeck. En trio som såg ut att trivas ihop.

– Att spela med Zion var jättekul, han är väldigt duktig. Jag och Jocke var pigga som vilade i går, vi var tvungna att visa lite extra, säger Thörnberg med ett leende.

Martinsson klev av

Backen Eric Martinsson lämnade lördagsmatchen skadad. Men enligt HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark ser det inte ut att vara någon större fara med Martinsson.

– En mjukdelsskada. Han åkte på en tackling som tog lite illa och han fick en blödning i muskeln där. Men det ska inte vara någon större fara, han kan nog vara tillbaka till nästa match, säger Frostemark.