Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare landslagscoach till Spartans

Jönköping Spartans damlag tar in en ny tränare. Det handlar om den erfarne tidigare landslagscoachen Mats Eriksson.

Mats Eriksson kommer att förstärka Jönköping Spartans damlag. Han kommer att coacha Spartans försvar tillsammans med den defensiva koordinatorn Fredrik Bengtsson och assisterande coachen Angelica Vecchiattini.

Senast kommer Eriksson från Limhamn Griffins damlag där han coachade i försvaret.

– Mats kan otroligt mycket fotboll. Självklart är det hans gedigna spelarkarriär som ligger till grund för det. Men han har också ett genuint intresse för sporten och vill inget hellre än att lära ut det till andra, säger Spartans head coach Hilda Bengtsson i ett pressmeddelande.

Det blir inte första gången som Eriksson och Bengtsson jobbar tillsammans. 2016 coachade de defensiva backar tillsammans i Sveriges damlandslag.

– Efter vår tid i landslaget blev jag och Mats väldigt goda vänner. Vi pratar ofta och när Mats gjorde klart att han stod utan uppdrag den här säsongen ställde jag frågan om han ville coacha tillsammans med mig igen, men den här gången i Jönköping Spartans. Det känns fantastiskt roligt att ha Mats med sig på sidlinjen i år, säger Fredrik Bengtsson.