Den ligger på Syrgasvägen 7 på Skeppsbron intill Munksjöpromenaden i Jönköping. En stor ruffig lokal på minst tusen kvadratmeter som påminner lite om gamla Eldslandet som låg på Kålgårdsområdet för länge sedan.

Lokalen, som blir ett allaktivitetshus för kultur och natur, ska öppnas för alla från och med i mars och tanken är att alla som vill göra något event är välkomna hit.

En förening ska inte kunna hyra och stänga in sig utan allt ska vara öppet. Det finns bra förutsättningar för konserter, dans, teater, konstnärsateljé, naturarrangemang, säger Henrik Hermansson på kultur–och fritidsförvaltningen.

Om kanske tio år ska det här området bli en ny stadsdel med arbetsplatser och bostäder. Men fram till dess ska lokalen kunna användas.

Nu öppnas den tillfälligt på lördag när Designmarknaden Vinter flyttar in i två dagar. Under fredagen blir det bara öppet för designfolk, reklamare, butiksrepresentanter, utställarna och deras familjer, på lördagen blir det öppet för allmänheten. Ryds mat kommer att öppna en tillfällig restaurang i lokalen.

Vi ligger lite off i år och det finns inga matställen i närheten och därför behövde vi en tillfällig restaurang. Ryds Mat gör en show av att laga mat och de är med under fredag och lördag, säger som har varit med och arrangerat Designmarknaderna sedan 2003.

LÄS MER: Fullt hus på Designmarknad

LÄS MER: De gör Jönköping roligare