Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tio månaders fängelse för misshandel i hemmet

En man i 45-årsåldern döms till tio månaders fängelse för att vid två tillfällen ha misshandlat en kvinna som han tidigare hade en relation med.

De två misshandels-fallen som mannen döms för skedde i parets gemensamma bostad i Grännatrakten under en vecka i månadsskiftet november-december 2019.

Våldet som kvinnan utsattes för resulterade bland annat i ett revbensbrott. Jönköpings tingsrätt bedömer att det är särskilt allvarligt att misshandeln inträffade i bostaden där kvinnan bör känna sig trygg och att våldet bland annat bestått i sparkar när hon låg försvarslös på golvet.

Det är fastslaget att mannen lider av ett alkoholmissbruk och han har tre gånger tidigare dömts för grovt rattfylleri. Vid den senaste domen våren 2019 dömdes han till skyddstillsyn med föreskrift om att genomgå behandling. Att mannen har återfallit i brott under tiden som han har haft skyddstillsyn gör även att tingsrätten motiverar en straffskärpning och dömer mannen till tio månaders fängelse. Han ska även betala ett skadestånd på 20 000 kronor till kvinnan.