I oktober förra året startades ett community för att underlätta för e-sportande tjejer och skapa en mer jämställd miljö. Female Legends arbetar online för att nå tjejer i hela landet.

Vi var 800 i somras, nu är vi 1500. Det är helt galet, säger Lillie Klefelt som grundade Female Legends tillsammans med kompisen Liza Lind.

I spelvärlden möts tjejer ofta av negativa kommentarer och påhopp från killar. Tjejer utsätts dessutom för en extra press när de bedöms av andra spelare.

Man har alla tjejers rykten på sina axlar. Om du är dålig, så beror det bara på att du är tjej. Det sätter otroligt hög press på alla tjejer som vill spela. Och de möts av sexistiska påhopp innan de ens har börjat. Då är det lätt att deppa ihop.

Female Legends vill avdramatisera spelandet genom att ge tjejer ett eget utrymme att spela.

Jag har fått höra: "gå ut i köket och gör en macka". Jag blev verkligen ledsen. Jag trodde inte att jag skulle bli så upprörd som jag blev, säger 16-åriga Jonna Ståhl från Norrahammar.

Tidigare har hon inte varit tillräckligt trygg för att åka till evenemang som Dreamhack, men det har förändrats genom kontakten med andra e-sportande tjejer.

 Inget ont om killar, men det är skönt att det finns andra tjejer så att man inte känner sig ensam, säger hon.

Killar och tjejer har tidigare år fått dela sovsal och toalett på Dreamhack, men i år har tjejerna fått en egen avdelning i sovsalen. Female Legends har dessutom organiserat egna tjejrader bland Dreamhacks datorer och de genomför turneringar som är öppna för tjejer och ickebinära personer.

Deltagarna i Female Legends försöker föra en dialog med killar som visar en negativ attityd mot tjejer som spelar.

När man väl börjar prata med dem visar det sig att det ligger andra saker bakom, som avundsjuka, säger Lillie Klefelt.

Hon tror att vuxna behöver ta ett större ansvar för att tjejer ska känna sig trygga i spel- och e-sportsvärlden.

Om man tränar fotboll finns det alltid en vuxen man kan prata med. Vi behöver e-sporttränare och e-sportföräldrar som intresserar sig för det killar och tjejer gör. Då skulle man inte vara så isolerad.

Utvecklingen går långsamt, menar Lillie Klefelt, men den går trots allt framåt.

Vårt yttersta mål är att inte behövas.