Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuv slog till på Asecs-parkering – stal ur bilar

På Asecs slog tjuvar till mot parkerade bilar. Enligt polisen ska två bilar ha hittats under fredagskvällen med krossade rutor och stulna väskor.

Under fredagskvällen larmades polisen till Asecs två gånger om efter att ha fått samtal om stölder ur bilar.

I båda fallen hade en person krossat en av bilens rutor och fått med sig en väska. Tjuven hade då kommit över föremål som bland annat datorer och surfplattor.

– Det skulle ju kunna ha skett många bilinbrott där med tanke på hur många bilar som står parkerade vid Asecs men vi tror att det bara är de här två som vi har fått samtal om, säger polisens presstalesperson Björn Öberg och fortsätter:

– Vid den första stölden hade bilägaren endast varit inne i en butik i tio minuter och sedan kommit ut och sett att rutan var krossad och väskan stulen.

Det finns ännu ingen misstänkt för bilinbrotten.

– Det är ju mycket folk som rör sig däruppe vid Asecs så det bör ju kunna finnas en del vittnen till stölderna. Vi har fått indikationer på att gärningspersonen hoppat in i en bil så vi är måna att få in tips från vittnen om någon kan ha sett en registreringsskylt eller något annat av intresse, säger Björn Öberg.