Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar slog till mot skola: ”Låter ganska omfattande”

Tjuvar slog till mot en skola i Sandhem, Mullsjö kommun, på tisdagsnatten. Datorer och teknisk utrustning har stulits. – Det låter som att det kan vara ganska omfattande, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Det var vid 00.35-tiden under natten till onsdagen som en väktare upptäckte att någon hade gjort inbrott på Sandhems skola. När polisen kom fram till platsen visade det sig att tjuven, eller tjuvarna, brutit upp en dörr och stulit datorer från skolan.

– Vad jag kan läsa mig till så låter som att det kan vara ganska omfattande. Det verkar vara en hel del teknisk utrusning som är borta, säger Åsa Willsund.

Polisen har undersökt brottsplatsen för att leta efter eventuella spår och man har även skrivit en anmälan om stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Rektor Carina Irvefors berättar att onsdagens lektioner kommer fortsätta som vanligt.

– Det påverkar inte den dagliga verksamheten så mycket.

Hur mycket it-utrustning handlar det om?

– Jag vet inte det. Polisen är här och kollar på det. Men det är någon som har varit inne i lokalerna i skolan och förskolan, säger Irvefors vid 09-tiden.