Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tjuvar stal delar av Mercedesbilar

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Ännu en gång har lyxbilar på Bymarken utsatts för inbrott. Den här gången stals airbag och ratten. – Stöldbegärliga delar. Sådant har vi sett förut, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

För en tid sedan var det BMW-bilar som utsattes för reservdelstjuvar. En stor del av godset tror polisen försvann utomlands och bakom låg troligen utländska ligor. I onsdags skedde inbrott på Bymarken i en BMW och en Mercedes av nyare modeller. Bilarna fanns inom en radie på cirka 500 meter. Natten till måndagen slog tjuvar till igen – nu mot två ganska nya Mercedes-bilar som stod parkerade nära varandra på Norra Apollovägen i Vättersnäs.

– De hade krossat rutor. I båda bilarna hade de tagit två strålkastarhus framme på bilen. I den ena tog man en airbag och i den andra tog man ratten, Björn Öberg, polisens presstalesperson vid region Öst.

Bilarnas årsmodell var 2017 och 2014.

– Relativt nya får man säga.

Björn Öberg påpekar att bilinbrotten liknar en del andra inbrott den senaste tiden.

– Vi har sett flera exempel.

17 oktober hade någon hade krossat en ruta och stulit mittkonsolen och airbagen till en BMW av nyare årsmodell i Bymarken. Kort därefter fick polisen information om ett andra bilinbrott cirka 500 meter därifrån. Där hade en ratt stulits från en Mercedes, som också är av en nyare årsmodell.