Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tonåring åtalas – misstänks ha bitit polis

En kvinna i övre tonåren åtalas vid Jönköpings tingsrätt som misstänkt för att ha bitit en polis när hon omhändertogs. Hon åtalas också för ett fall av misshandel och för ringa narkotikabrott.

I juni 2019 var en polispatrull på Öxnehaga för att omhänderta den unga kvinnan. Då ska hon, enligt åtalet, ha bitit en av poliserna i fingret. Hon åtalas därför för våld mot tjänsteman. Polisen yrkar också på 6 000 kronor i skadestånd. I förhör har kvinnan varken erkänt eller förnekat brott.

Kvinnan åtalas också för ringa narkotikabrott efter att hon misstänks ha använt amfetamin i Malmö i september 2019.

Kvinnan misstänks även för en misshandel av en annan kvinna i övre tonåren. Misshandeln ska hon begått tillsammans med ytterligare en ung kvinna i maj 2018.

De ska ha knuffat, slagit, skallat och sparkat den unga kvinnan. Misshandeln ska ha skett i Friaredalen 28 maj 2018.

Den andra unga kvinnan som misstänks för att ha deltagit vid misshandeln i Friaredalen åtalas också för att ha stulit smink för 1 285 kronor från Åhléns i Halmstad i mars 2018.