Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Toppchef i Region Jönköpings län allvarligt sjuk – tvingas sluta

Regiondirektören Agneta Jansmyr sjukskrev sig i början på sommaren på grund av en allvarlig sjukdom. Nu lämnar hon sitt uppdrag inom Region Jönköpings län helt. – Det känns tyvärr inte realistiskt att jag med en allvarlig sjukdom och fortsatt behandling kan komma tillbaka i arbete fullt ut under överskådlig tid, säger Jansmyr i ett pressmeddelande.

Regionens högsta tjänsteman Agneta Jansmyr har varit sjukskriven sedan början av sommaren. Nu, efter elva år som regiondirektör, väljer hon alltså att lämna sitt uppdrag helt.

– Det är ett svårt och tråkigt beslut. Behandlingen har gått bra, men jag kommer att behöva fortsatt kontinuerlig behandling. Det känns tyvärr inte realistiskt att jag med en allvarlig sjukdom och fortsatt behandling kan komma tillbaka i arbete fullt ut under överskådlig tid och då tycker jag det är bättre att rekrytering av ny regiondirektör kan påbörjas, säger Agneta Jansmyr i ett pressmeddelande.

Regionen kommer att börja leta efter en ny regiondirektör i början på nästa år, och fram till dess fortsätter Jane Ydman som tillförordnad regiondirektör.

– Det är med sorg i hjärtat som jag tagit emot Agnetas besked om att avsluta sitt uppdrag som regiondirektör. Agnetas ledarskap har betytt oerhört mycket för utvecklingen av Region Jönköpings län och vår samverkan med kommunerna i och med regionbildningen, säger Mia Frisk, regionstyrelsens ordförande.