LÄS MER: Han ska ena Moderaterna

Enligt honom finns det en grupp M–politiker som inte går på de viktiga mötena som partiet har. Dels är det gruppmötet där den moderata politiken formas för Jönköpings kommun, dels är det gruppmöten inför kommunfullmäktiges sammanträden.

Sitter man som ledamot i kommunfullmäktige eller i någon nämnd eller styrelse ska man vara aktiv. Det har också varje medlem skrivit under på i vår särskilda "kandidatförsäkran", säger Anders Jörgensson.

Det finns en grupp på fem moderata politiker som sällan visar sig på något gruppmöte och som inte är aktiva i kommunfullmäktige. De personerna tillhör den falang inom partiet som påstås ha trakasserat och mobbat

Varför tar du upp den här frågan nu?

Det är ett steg att få ordning i partiet. Vi måste ha politiker som ägnar sig åt vår politik och inte några andra saker. Våra politiker måste leva upp till den kandidatförsäkran som de har skrivit under, säger Anders Jörgensson.

Peter Jutterström (M), är gruppledare i kommunfullmäktige, och tycker att det är ett bekymmer att inte alla ledamöter är aktiva.

Därför vill jag att politikerna ska rapportera till mig om de inte kommer till gruppmöten och jag ska också ta kontakt med de politiska nämnderna och kolla hur aktiva våra ledamöter är där. Det är viktigt inför valet när posterna ska fördelas, säger han.

LÄS MER: Så reagerar politikerna på avhoppet