Christoffer Törngren fick avbryta matchen i Karlstad redan i den första perioden efter en olycklig kollision med lagkamraten Joakim Andersson.

Törngren fick Anderssons höft i huvudet och blev liggandes på isen. Efter en stund kunde han resa sig upp och lämna isen på egen hand.

HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark var snabbt ute på isen för att undersöka Törngren och kunde snabbt konstatera att det handlade om en hjärnskakning.

– Det är hjärnskakning, det var därför han inte kunde spela vidare. Efter omständigheterna mår han ganska bra totalt sett, men det fanns symptom som gjorde att diagnosen kunde fastställas till hjärnskakning, säger Frostemark till Jnytt.se.

Nu väntar vila för Törngren, som inte kommer spela när HV71 gästar Linköping på torsdag. Men det finns ett litet hopp om att Törngren kan vara tillbaka till helgen.

– Nu får han vila tills han mår bra igen. I bästa fall är han tillbaka till helgen mot Oskarshamn, och det är i bästa fall. Viktigaste är att han mår bra och att det inte var något allvarligt, säger Andreas Frostemark till Jnytt.

Relaterat till artikeln