På lördag är det dags för en ny konsert på Klubb Dissonans. Ett av de fyra banden kommer från Dals Långed, en ort som utan tvekan har sin plats i hårdrocken i Sverige. Bland annat kommer Niefelheim med "Bröderna hårdrock" Erik och Per Gustavsson i spetsen därifrån. Men så även Total Inferno som alltså spelar i Jönköping och på Sofiehof Underjord.

Jag vet faktiskt inte vad det är, det är väl något i vattnet kanske. Det är ju en musik- och konstort med konsthögskolan (HDK Steneby) och en musikförening som har varit igång sedan 70-talet. Så det smittar väl av sig på folk. Alla har väl någon äldre förebild att se upp till, säger Jonny Nielsen som spelar bas i Total Inferno.

Total Inferno består, förutom Jonny, av Jimmy Nilsson (sång), Dan Andersson (gitarr) och Johan Karlsson (trummor). Jonny berättar att bakgrunden till bandet är att de helt enkelt hade spelat ihop i andra band och bara ville spela hårdrock.

Vi brukar kalla det för lite speed-, trash, och blackmetal, men vår slogan som brukar vi brukar använda är "pure evil metal from hell". Vi spelar hårdrock helt enkelt, det är väl det man behöver veta.

För två år sedan kom deras debutskiva "Return of evil chaos", en skiva som nu ska släppas på nytt i LP-format. Men det kommer även mer under året.

Ja, vi håller på just nu och knåpar på nytt material. Så inom det här året blir det klart. Det kommer att spelas nytt material under spelningen, så bara det är en anledning att komma dit, säger Jonny och fortsätter:

Vi har faktiskt tryckt upp specialtröjor som bara kommer att säljas under den spelningen. Men annars är det bara en hårdrockskväll utan lull-lull runt, vi är där för att spela hårdrock - inte för att spela teater.

Övriga band som spelar på Klubb Dissonans 6 maj är Mephorash, Entrench och Myhrding (som är från Skillingaryd).