Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikkaos i snön – många olyckor på Höglandet

Under eftermiddagen inträffade flera olyckor på olika ställen på Höglandet. Den allvarligaste inträffade strax efter lunch nära Sörängsrondellen i Nässjö. Trafiken stod först helt still och fick sedan dirigeras om. Två personer fördes till sjukhus.

Klockan 13:28 inkom samtal till SOS angående en olycka där flera fordon var inblandade strax öster om Sörängsrondellen i Nässjö. Totalt var det tre fordon, där bland annat en lastbil har varit inblandad. Både vår reporter på plats och räddningstjänst och polis uppgav att det var totalstopp i trafiken i och kring rondellen.

Enligt räddningstjänsten var det totalt fyra personer inblandade i olyckan, varav två alltså fick föras till sjukhus.

– Det är stora trafikstörningar. Det ser inte så bra ut, säger en ledningsoperatör på SOS.

Trafiken kom sedan igång senare under eftermiddagen.

Som en konsekvens av omledningen av trafiken vid Sörängsrondellen fick en buss som skulle ut på riksväg 40 ta en mindre väg och där, precis i närheten av Sörängsrondellen, körde bussen i diket. Det var inga personskador från bussolyckan. Alla passagerare kunde ta sig ur bussen, som bärgades från platsen.

– Man kunde inte riksväg 40 så då fick man ta en mindre väg och där körde bussen i diket. Det var inte så dramatiskt egentligen, säger en ledningsoperatör på SOS.

Tidigare under dagen voltade en bil och hamnade i diket på väg 127 mellan Vrigstad och Sävsjö. Föraren fördes till sjukhus i ambulans med nacksmärtor.

Larmet kom in till polis och räddningstjänst klockan 11 på fredagen. Föraren kunde ta sig ut ur bilen för egen maskin, men fördes med ambulans till sjukhus.

– Föraren hade nacksmärtor och bilen hade voltat, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Bilen är bärgad från olycksplatsen mellan Vrigstad och Sävsjö och trafiken kunde åter börja flyta på som vanligt efter någon timme. Det var bara en bil och en person inblandad i olyckan.

Ytterligare en singelolycka inträffade på väg 836 två kilometer söder om Fredriksdal i Nässjö kommun. Larmet kom in 11.24.

Även där var det en bil som körde i diket och ambulans ska vara på plats. Men enligt polisen behövde ingen följa med i ambulansen.

– Det var ingen personskador där, säger Erik Terneborn, presstalesperson på polisen.

Vägen var till en början helt avstängd. Men vid 13.30-tiden på fredagseftermiddagen var bilen bärgad och polis och räddningstjänst hade lämnat platsen.