Det var i slutet av januari som Mickael Fredriksson och Karl Pontén fick lämna sina tränaruppdrag i JIK.

In kom då Jakob Olofsson Adelin och Christian Lundahl som nya tränare, assisterad av Joakim Nordén.

De gjorde det uppenbarligen bra, för nu står det klart att trion har förlängt sina kontrakt med klubben.

– En tränarlösning som känns otroligt bra. Detta är den lösningen både vi i sportgruppen och truppen har velat ha och jobbat mot så det känns naturligtvis riktigt bra. Det är tränare som verkligen brinner för det här laget och vi får en mix av kunskaper som få kan matcha. Vi vill alla ta nästa steg nu mot slutspel och då krävs det en riktigt bra ledarstab så där har vi nu genom det här tagit ett stort kliv på den resan vi vill göra kommande säsonger, säger sportgruppens Alexander Tavs i ett pressmeddelande.

Ja, det är inga dåliga meriter som trion besitter.

Olofsson Adelin har som spelare bland annat två SM-guld och 3 VM-guld. Som tränare har han fyra A-lagssäsonger i JIK och har dessutom tagit upp Mullsjö I SSL.

Christian Lindahl har många säsonger bakom sig som tränare och fick bland annat nyss vara med och vinna ett distrikts-SM.

Joakim Nordén var med och tog upp JIK Ungdom till division 1 och sedan ett allsvenskt kval.

– Ser verkligen fram emot att få jobba vidare med laget och mina tränarkollegor. Vi har en tydlig plan med hur vi ska utveckla individerna och laget till nästa nivå. Vi kommer vara noggranna med alla detaljer och jobba med att driva varandra framåt i utvecklingen genom hög kravställning, hårt jobb och positiv energi. Vi har en tydlig rollfördelning i ledarteamet för att på bästa sätt utnyttja våra kunskaper, säger Olofsson-Adelin.

Christian Lindahl kommer att tillhöra JIK:s tränarstab även i fortsättningen.

Foto Robert Eriksson