Själv vill hon tona ner både segerchanserna och att hon är lika snabb som herrarna.

– När vi sitter där på startlinjen i våra bilar är vi alla lika fokuserade på att vinna. Den som har det rätta flytet segrar, säger Camilla Wernersson.

Startsnabb och oftast lugn är hennes starka sidor. Tidigare var hon rätt het, men har lärt sig att backa av.

– Det är inte bara att sticka in nosen, utan ofta tjänar du på att avvakta och göra ett klokt alternativspår. Jag har lärt mig det.

Trebarnsmamman från Linköping kör samma Saab 900 som i premiären i Tomelilla. Då slutade hon fyra bland 100 startande.

– Det blir lika många till start nu och jag tror att Camilla har stora chanser att ta sin första delseger på lördag i Jönköping. Jag vet att hon har varit där och testat, säger Kenneth Karlsson, bilcrossens fader.

Bilcross introducerades förra året, då med två deltävlingar på Tabergsbanan söder om Jönköping.

Nu är det dags igen, och med SM-status har intresset ökat lavinartat. Alla kör välbyggda och potenta bilar, lite som folkrace fast mycket bättre vagnspark. Premiären på skånska Svampabanan vann Askersunds Marcus Svärd före sin storebror Tobias Svärd, landets i särklass vinstrikaste folkraceförare.

”Tobbe” delar ofta bil med Camilla Wernersson, men inte i bilcross där båda kör i samma klass. Alla mot alla, juniorer såväl som damer och herrar.

– Det gör att det är ett fantastiskt motstånd. Du måste verkligen ha koll på din bil och ha en bra dag för att vinna. I Tomelilla var jag så nervös att jag nästa svalde mina spyor, för jag trodde inte jag skulle hinna med och så började det regna också, säger Camilla och fortsätter:

– Jag hoppas verkligen på torrt väder i helgen, för det vill jag ha!