Totalt skickades det ut 95 inbjudningar. Nästan hälften, 44 stycken, kom för att besöka skolan, träffa lärare, äta en bit mat och kanske ta sig en svängom på restaurang Spis. Det handlar alltså om hela 1986 års årgång nior.

Ofta kan det vara lite svårt att komma till skott med sådana här återträffar. Det lite speciella med de här niorna är att de har fotsatt träffas ända sedan den där junidagen för 30 år sedan. Först efter 10 år, sedan efter 20 år och nu efter 30 år.

Av de bjudna bor 49 stycken kvar i Vaggeryd, ytterligare 24 finns i länet medan 22 har hamnat utanför länet i bland annat Stockholm, Göteborg, Linköping, Skåne, Norge och Finland. Anmälningsblanketter skickades ut i maj och att första inbetalningen kom redan tre dagar därefter.

Först var det samling på Hjortsjöskolan med, mer eller mindre, gamla lärare. Därefter en promenad till restaurang Spis, för bland annat musik-quiz och musik av bandet Roxtvå.

I gänget som fixade återträffen hittar vi tjejkvintetten Helen Liljeroth, Jessica Mikkilä, Malin Gustavsson, Carola Berg och Catrin Sahlstedt.

Jag ser träffen som lyckad och många tyckte att det var välorganiserat och trevligt – vilket ju i sin tur berodde på deltagarna. Nu siktar vi på nästa träff, efter 40 år, säger Jessica Mikkilä.

Nej, inte direkt, vi pratade mycket minnen ifrån skoltiden. Sen blev det förstås lite prat om vad som hänt sedan förra återträffen; familj och fritid.

Kolla även på:

Tillbaka efter 60 år

Tofterydselevena – 57 år senare