Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje segern i rad lovar gott för Wetterbygden

Efter tredje segern i rad är Wetterbygden Stars på allvar med och kämpar om en topp 4-placering i basketligan. I tisdagens tillställning mot Djurgården vann Wetterbygden tämligen komfortabelt med 109–94.

Att Stars skulle vinna mot jumbon Djurgården var förvisso ingen skräll men det finns å andra sidan inga givna segrar att räkna in i basketligan.

Här krävdes bra spel från Wetterbygden från start och poängkungen Ty Sabin, som i de senaste matcherna inte har var riktigt så tongivande som tidigare, var nu på bästa humör och visade vägen när gästerna gick till halvtidsledning med tio poäng. Landsmannen Calvin Hermanson var också han väldigt nyttig.

Inför fjärde perioden hade Wetterbygdens ledning utökats till 16 poäng och allt tycktes klart men det går snabbt i basket och när Djurgården gjorde 8–0 i inledningen av sista perioden fick coachen Boris Balibrea ryta i lite och sedan återställdes ordningen.

Förutom de nämnda amerikanerna ska Carl Engström framhållas. Den långe centern var viktig i returtagningen och fick i 14 poäng. Kaptenen Jesper Wennerholm var också han nyttig när han nu fick lite mer speltid än vanligt.

Wetterbygden Stars får nu ladda för finalspelet i Svenska Cupen som avgörs i Södertälje i helgen. Stars ställs mot arrangören Södertälje Kings i semifinalen på lördag.