Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio lämnar JIK – de kan ta över som tränare

Det händer grejer runt Jönköpings IK:s herrlag. På onsdagen meddelade klubben att en tung trio lämnar A-truppen – bland dem klubbikonen Johan Anderson, som senast har varit assisterande tränare. Dessutom kommer ibnytt.se med uppgifter om vilka som kan kliva in i SSL-klubbens ledarstab.

Sedan tidigare stod det klart att Jakob Olofsson Adelin inte kommer att fortsätta som huvudtränare för Jönköpings IK. Nu står det också klart att den profilstarka assisterande tränarduon Zeid Momén och Johan Anderson lämnar sina poster, det meddelar SSL-klubben via sitt Twitterkonto.

Både målvakten Momén och forwarden Anderson var under flera år fixstjärnor för Jönköpingsklubben och den gångna säsongen fanns de alltså på tränarbänken.

Trion som coachade JIK i vintras kommer dock inte att lämna klubben helt och hållet, berättar ordföranden Dan Nordlöf för JP-sporten.

– JIK är fantastiskt nöjda med det som Jakob, Johan och Zebban tillsammans med spelarna lyckades med i en av de bästa säsongerna på flera år. Att de nu fortsätter och utvecklar och stärker herrsektionens sportgrupp är vi mycket glada för och detta kommer att ge oss möjligheter att arbeta vidare med vår herrelits långsiktiga utveckling, säger Nordlöf.

Kommande vinter blir det nya röster i JIK-herrarnas tränarstab. Enligt uppgifter till sajten ibnytt.se kan JIK kommande vinter ledas av Mickael Fredriksson och Karl Pontén.

Sajten skriver att det just nu inte framgår om ”det blir en delad roll som huvudtränare eller om Pontén tar rollen som assisterande”. Fredriksson förde den gångna säsongen upp Lockerud från division 1 till allsvenskan.

– Vi kommer inom kort kunna presentera ett nytt tränarteam kring vårt talangfulla lag, meddelar Dan Nordlöf.

På onsdagen kommunicerade JIK också ut att Gustav Johansson, som fick ett stort genombrott under den nyss avslutade säsongen med 38 poäng på 31 grundseriematcher, lämnar SSL-klubben.

På tisdagen skrev JP-sporten om uppgifterna att Mullsjö AIS kan bli nästa klubbadress för Johansson.

– Inga kommentarer på det, sade Mullsjös sportchef Jesper Axell när han fick frågan om Gustav Johansson är aktuell för klubben.