Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio utanför J-Södras trupp – svåra uppgifter för HFF och RSK

J-Södras seriekonkurrenter kommer till staden. Då åker J-Södra till Skåne. Det är dags för andra omgången av Svenska Cupen.

J-Södra, Husqvarna FF och Råslätts SK är i farten under onsdagskvällen när andra omgången av Svenska Cupen ska avgöras.

J-Södra åker till Skåne för möte med Torns IF, mittenlag i söderettan.

Men Södra åker utan Sebastian Crona, Jakob Orlov och Joakim Karlsson som lämnas utanför matchtruppen.

Jönköpingslaget har haft en stark formkurva senast tiden och ligger i en lovande position i toppen inför slutspurten av superettan. Tränaren Andreas Brännström gillar Svenska Cupen, men erkänner också att seriespelet kommer i första hand.

– Cupen är viktig, den skapar ett tidigt fotbollsintresse. Det bryter av försäsongen och man får ofta väldigt, väldigt bra matcher. Däremot är den inte prioriterad före serien, så kan man säga, säger han i en intervju på klubbens hemsida.

Konkurrenter ifjol

Till Vapenvallen kommer superettans serieledare Mjällby AIF på besök. Och de var ju inte så länge sedan de var där senast. Husqvarna FF och Mjällby möttes ju i seriespel förra säsongen.

När lagen går in på Vapenvallens gräs på onsdagskvällen finns det, enkelt räknat, 32 lag mellan dem i det svenska tabellsystemet. Mjällby leder superettan medan HFF är tvåa i sin division 2-serie.

Kan RSK skrälla ?

Råslätts SK skrällde redan i första omgången av cupen när de besegrade division 1-laget Skövde AIK med 2–0. Nu väntar en ännu större uppgift.

Göteborgslaget Gais kommer till Råslätts IP för ett möte mellan två formsvaga lag. Gais har det tufft i årets superetta och ligger just nu under det negativa kvalstrecket.

Men Råslätt har det ännu tyngre. Laget är näst sist i division 2 med jobbiga sex poäng upp till kvalplatsen.

Vinnaren i omgång två går vidare till Svenska Cupens gruppspel.