Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Troende S reagerar på besparingar i nattorganisation

Kristdemokraterna talar med kluven tunga när de vill förstärka kvaliteten inom äldreomsorgen, samtidigt som man är med om att göra personalbesparingar. Det menar kommunens Socialdemokrater för tro och solidaritet.

I ett uttalande efter årsmötet i lördags reagerar Vaggeryds kristna socialdemokrater på den av 5-klövern (M+C+KD+L+MP) beslutade besparingen i socialens nattorganisation. Den innebär bland annat en minskning med 1–2 tjänster.

När frågan togs upp under fullmäktiges allmänpolitiska debatt i februari kom den att dominera i replikskiftena. Då tycktes det som om såväl C som SD också var emot besparingen. Men, menar Socialdemokrater för tro och solidaritet, de var inte beredda att stödja S-yrkandet om att stoppa besparingen när frågan senare var uppe i socialnämnden.

Vid voteringen i socialnämnden ställde sig Centerpartiet bakom sina kollegor i majoritetsstyret, medan Sverigedemokraterna lade ner sin röst. Centerpartiet var inte emot besparingen i sig, men har haft åsikter om genomförandet. SD hade ett eget förslag i frågan och ville inte ställa sig bakom S-förslaget.

”Trots att flera av allianspartierna i valrörelsen ropade på mer personal i vården, så har allianspartierna i Vaggeryds kommun glömt vad de själva lovade”, skriver den troende S-gruppen.

Vid årsmötet omvaldes Anna-Karin Slunge som ordförande, medan Seth Andersson valdes in. Övriga i styrelsen är Torbjörn Gunnarsson, Thomas Strand, Tuula Ingner, Claes Johansson, Robert Alkemark, Inger Fröding och Kenneth Åberg.

Robert Alkemark valdes nyligen till ordförande i organisationens distriktsstyrelse.