72 medlemmar hade tagit sig till Kinnarps Arena på torsdagskvällen för klubbens årsmöte. Ett årsmöte som andades optimism.

Sten-Åke Karlsson, ordförande, inledde mötet och betonade vikten av att trots framgångarna inte sväva iväg.

- Vi ska njuta av framgångarna men också ha fötterna på jorden. Det kommer att komma tyngre år och då ska vi även klara av dem.

Noggrannhet och kontinuitet var ledorden under kvällen.

Därefter förklarades mötet öppnat och klubbdirektör Agne Bengtsson gick igenom klubbens verksamhetsberättelse.

Det har knappast undgått någon att det senaste året har varit en succé för klubben på flera håll. SM-guld för herrlaget, ett historisk SM-silver för damlaget och ett kraftigt positivt ekonomisk resultat.

HV71 gick med cirka 15,5 miljoner kronor i vinst. Då är dessutom inte NHL-intäkterna som tillkommit efter guldet inräknade.

Det är ytterligare en ekonomisk kudde för oss om det händer oförutsedda saker, säger Agne Bengtsson till JP-sporten efter årsmötet.

Trots ett positivt ekonomiskt resultat tillkommer inga resurser till spelarbudgeten.

Vi har en bra a-lagsbudget och sportcheferna tycker den är okej, så då kör vi på den. Den fungerade ju i år.

Vinsten kommer istället att användas på lång sikt och för att skapa en trygg ekonomisk bas.

Nu kan det vara lätt att börja slarva och spendera pengar mindre noggrant. Vi får inte falla i den fällan, säger klubbdirektören.

Vi behöver ha den här basen. Vi har en stor arena som vi sköter helt själva utan bidrag eller någonting. Vi måste kunna tåla motgångar och då krävs en kassa som man kan leva på.

Lite småländsk snålhet?

Ja, det tror jag är bra.

Just arenafrågan är central när det kommer till framtida investeringar.

Vår arena är 17 år nu och vi måste titta på hur vi gör Kinnarps Arena 2.0. Det börjar vi jobba lite med nu. Vi kommer göra några studiebesök i andra moderna arenor och titta på vad som gäller i en arena 2030-2035.

Det är däremot inte tal om att utöka antalet sittplatser. Klubben är nöjd med att ha en hög beläggning och pengarna planeras istället att läggas på en utvecklad arenaservice, till exempel runt kiosker och barer.

Inför årsmötet hade valberedning föreslagit två nya ledamöter till styrelsen: Sara Berglund och Andreas Rangert. Dessa valdes odramatiskt in och ersätter därmed rutinerade duon Tommy Fritz och Marita Jansson.

Sten-Åke Karlsson omvaldes som ordförande och gör därmed sitt tredje år vid posten.

FOTNOT: