Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft och svettigt. Inom industrin tillhör det vardagen

Covid-19 härjar och samhället blir nog aldrig sig likt. Vi alla tvingas mer eller mindre tänka i nya banor och inte minst anpassa oss efter detta.

Vissa samhällsviktiga grupper, som nu verkligen behövs, känner sig tydligen inte helt komfortabla. Klagar på att man måste arbeta mycket övertid, bära skyddskläder så man blir svettig och får tryckmärken i ansiktet och till råga på allt inte blir garanterade fyra sammanhängande semesterveckor.

Inom industrin finns det många jobb där man blir svettig, har täta skyddskläder, bär andningsskydd, arbetar övertid, flyttar semesterveckor för att reda ut pressade situationer. Så är livet och vad är problemet? Ibland blir det tuffa perioder.

Man måste ställa upp när man verkligen behövs och inte börja gnälla. Har man valt ett visst yrke så vet man väl om detta. Att nu kräva löneökning, fyra veckor sammanhängande semester och gå ut publikt med detta känns som fel fokus.

Fokus skall ligga på att reda ut rådande krisläge och arbetssituation. Kräv dock att arbetsgivarna tillhandahåller rätt skyddsutrustning och säkra arbetsrutiner.

Skall man nu tycka synd om vissa grupper så är det väl de som blivit uppsagda och förlorat sina jobb.

Hela branscher som hotell- och restaurang har ett elände med massuppsägningar.

Torbjörn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel