Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tusentals såg musikfestivalen på Asecs – här är tittarnas favoritartist

 
På Stan
Visa alla artiklar

3 500 unika startade strömmar – det är resultatet av helgens streamingmusikfestival #Supportyourlocalmusic som livesände direkt från Asecs på JP och Jnytt. Samtidigt kunde tittarnas favoritband koras.
– Jag är jättenöjd! Det ska bli spännande att utforska vad vi kan göra mer nu när vi har planterat det här konceptet, säger initiativtagaren Tina Gardestrand.

I helgen var det premiär för streamingmusikfestival #Supportyourlocalmusic, ett samarbete mellan Asecs, Hall Media och Jönköpings kommun, med syfte att lyfta det lokala musiklivet.

14 akter stod på scen och flera Jönköpingsprofiler gästade intervjusoffan.

Såhär dagen efter festivalen känner sig initiativtagaren Tina Gardestrand nöjd med resultatet.

– I början tänkte jag att det vore fantastiskt om det bara hände något – och det har det gjort nu. Sedan finns det alltid utrymme för förbättring. Det ska bli spännande att utforska vad vi kan göra mer nu när vi har planterat det här konceptet. Vi har skapat samarbeten, vi har lyft människor, vi har lyft artister och vi har fått folk att prata om kultur. Vi har har gjort något ganska härligt tycker jag, säger hon.

Hittills har vi 3 500 unika startade strömmar på festivalen, vad säger du om den siffran?

– Hade vi gjort en fysisk festival så är ju det här väldigt trevliga besökssiffror, säger Tina Gardestrand.

Kommer vi att få uppleva det här konceptet i Jönköping igen?

– Jag hoppas det. Det vore roligt att forska i vad det här kan ta vägen. Vi har skapat ett forum att växa i och det tror jag är bra för den här staden.

Avsikten var att skapa en helt coronasäker upplevelse med fokus på musiken och inte på platsen i sig. Lyckades man med det?

– Ja, jag tycker att det gick jättebra. Jag hade tajt kommunikation med våra vakter och de var jättepositivt överraskade. Det kändes som att människor var med och tog sitt ansvar. Vi hade satt upp skärmar och skyltar och folk har lyssnat och tänkt till.

– Det var endast vid ett tillfälle som en vakt fick gå in och be folk backa undan från scenen och titta på skärmarna istället, och folk fattade på en gång. Det var inga konstigheter. Man blir glad över att se att människor är så pass ansvarsfulla.

Här är artisten/bandet som fick flest röster!

Under festivalhelgen har tittarna haft möjligheten att rösta på sin favoritartist. Den artisten eller bandet som får flest röster vinner en betalt spelning framöver.

Nu kan vi avslöja att vinnaren av omröstningen är – Trapptoner!